Καλύτερα ψάρια για μικρή δεξαμενή: 22 μικρά ψάρια για το ενυδρείο γλυκού νερού σας

Καλύτερα ψάρια για μικρή δεξαμενή: 22 μικρά ψάρια για το ενυδρείο γλυκού νερού σας
Καλύτερα ψάρια για μικρή δεξαμενή: 22 μικρά ψάρια για το ενυδρείο γλυκού νερού σας

Αναζήτηση για μια μικρή προσθήκη σε ένα νέο ή υπάρχον ενυδρείο γλυκού νερού; Έχουμε το καλύτερο από τα μικρά φυλές ψαριών ενυδρείων για τη δεξαμενή σας. Όλα αυτά τα ψάρια για μικρή δεξαμενή είναι λιγότερο από 3 ίντσες, αλλά σημειώστε ότι πολλά από αυτά τα είδη κάνουν καλύτερα όταν σε ένα μικρό σχολείο τουλάχιστον 3 έως 5 ατόμων.

Πριν από την ανάμειξη νέων ειδών ψαριών, κάνετε την έρευνά σας διεξοδικά στην αγορά για να βεβαιωθείτε ότι οι περιβαλλοντικές παραμέτρους ταιριάζουν και έχουν την ίδια συμβατότητα. Όλα τα νέα ψάρια θα έπρεπε να έχουν καραντίνα σε ξεχωριστή δεξαμενή με ξεχωριστό εξοπλισμό για 4 έως 6 εβδομάδες για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου.

Mickey Mouse Platy Fish για μικρή δεξαμενή

Τα Platys είναι πολύχρωμα, ζωντανά ψάρια που είναι πολύ κατάλληλα για αρχάριους. Επειδή είναι ζωντανά ψάρια, πολλοί χομπίστες ξεκινούν μόνο με ένα ψάρι-το οποίο μπορεί γρήγορα να πολλαπλασιαστεί σε πολλά ψάρια. Το Mickey Mouse Platy ονομάζεται για ένα πολύ συγκεκριμένο χρώμα που σχηματίζεται στον πεντάν.

Άλλα είδη Platy περιλαμβάνουν το Red Wagtail, το Wagtail και πολλά άλλα.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Golden Moon Platy, Mickey Mouse Platy, Moonfish

Επιστημονικό Όνομα: Xiphophorus maculatus

Μέγεθος ενηλίκων: 1 έως 2 ίντσες (3 1/2 έως 5 εκατοστά)

Προσδόκιμο ζωής: 5 χρόνια

Ψάρια guppies για μικρή δεξαμενή

Τα guppies αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο του χόμπι του ενυδρείου μικρού ψαριού. Ένα άλλο είδος ζωντανής αναπαραγωγής, οι δεξαμενές Guppy συνήθως υπερβαίνουν με απογόνους από συχνή αναπαραγωγή. Η καλύτερη ικανότητα που μπορεί να μάθει ο ιδιοκτήτης του Guppy είναι να πει τη διαφορά μεταξύ αρσενικών και γυναικών για να κρατήσει τους πληθυσμούς να εκραγούν.

Επισκόπηση ειδών

Κοινό όνομα: Guppy

Επιστημονικό Όνομα: Poecilia reticulata

Μέγεθος ενηλίκων: 2 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 2 έως 3 χρόνια

Zebra Danio (zebrafish) ψάρια για μικρή δεξαμενή

Αυτά τα μικρά, ριγέ ψάρια είναι ένα από τα λίγα στο χόμπι του ενυδρείου που δεν απαιτούν τροπικές θερμοκρασίες. Το zebrafish είναι ειρηνικοί, παίκτες της κοινότητας που αγαπούν την εκπαίδευση σε ομάδες. Υπάρχουν πολλά είδη Danio που είναι διαθέσιμα στην αγορά κατοικίδιων ζώων με μια ποικιλία χρωμάτων και σημάνσεων.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: ριγέ Danio, Zebra Danio, Zebrafish

Επιστημονικό Όνομα: Danio Rerio

Μέγεθος ενηλίκων: 2 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 5 χρόνια

Ψάρια νέον tetra για μικρή δεξαμενή

Ένα από τα πιο συνηθισμένα μικρά είδη ενυδρείου γλυκού νερού είναι το νέον tetra. Αυτά τα ψάρια είναι γνωστά για την πολύχρωμη εμφάνισή τους με έντονες κόκκινες και μπλε λωρίδες. Είναι καταπληκτικά κοινοτικά ψάρια και σχολείο μαζί σε ένα δυναμικό κύμα.

Το Cardinal ή το Red Neon Tetra είναι ένα άλλο, πολύ παρόμοιο είδος. Διακρίνονται από το πολύ πιο κοινό νέον tetra από το μακρύτερο κόκκινο μπαρ τους. Το Black Neon Tetra είναι ένα παρόμοιο είδος με μαύρες ράβδους αντί για χρώμα.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Neon Tetra, Neon Fish

Επιστημονικό Όνομα: Paracheirodon Innesi

Μέγεθος ενηλίκων: 1 1/2 ίντσες (4 εκατοστά)

Προσδόκιμο ζωής: 5 χρόνια

White Cloud Mountain Minnow

Το White Cloud Mountain Minnow είναι ένα άλλο είδος μικρών κοινοτικών ψαριών που δεν απαιτεί τροπικές θερμοκρασίες. Αυτά τα ψάρια κάνουν καλά σε εύκρατες δεξαμενές με zebrafish και χρυσόψαρο, προσφέρονται ότι δεν έχουν μέγεθος σνακ. Αυτά τα ψάρια είναι κοινά σε ορισμένες ρυθμίσεις aquascape όπου εστιάζεται στα φυτά, όχι απαραίτητα τα ψάρια.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Canton Danio, Κινέζος Danio, White Cloud, White Cloud Mountain Fish, White Cloud Mountain Minnow

Επιστημονικό Όνομα: Tanichthys Micagemmae

Μέγεθος ενηλίκων: 1 1/2 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 3 έως 5 χρόνια

Harlequin Rasbora ψάρια για μικρή δεξαμενή

Το Harlequin Rasbora είναι ένα μικρό, σχολικό ψάρι με δυναμικό ρουμπίνι χρωματισμού. Αυτά τα γαλήνια ψάρια προσθέτουν μια φωτεινή εκτόξευση χρώματος σε φυτευμένες ή ακουστικές δεξαμενές. Υπάρχουν πολλά διάφορα είδη Rasbora που παραμένουν μικρά και κάνουν καλά σε κοινοτικές δεξαμενές.

Επισκόπηση ειδών

Κοινό όνομα: Red Rasbora

Επιστημονικό Όνομα: Trigonostigma Heteromorpha

Μέγεθος ενηλίκων: 1 3/4 ίντσες (4 1/2 εκατοστά)

Προσδόκιμο ζωής: 6 χρόνια

Serpae Tetra Fish για μικρή δεξαμενή

Το Serpae Tetra είναι ένα μικρότερο ψάρι με μεγάλη προσωπικότητα. Αυτά τα φωτεινά κόκκινα ψάρια σχολικής εκπαίδευσης με μαύρα πτερύγια προσφέρουν χρώμα σε φυσικά δεξαμενόπλοια. Αυτά τα ψάρια είναι πολύ ενεργά και έχουν την πρακτική να δαγκώνουν πτερύγια των φίλων και των δεξαμενών τους.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Blood Characin, Callistus, Callistus Tetra, Jewel Tetra, Red Minor Tetra, Red Serpae, Serpa Tetra, Serpae Tetra

Επιστημονικό Όνομα: Το HyphessobryCon eams

Μέγεθος ενηλίκων: 1 3/4 ίντσες (4 1/2 εκατοστά)

Προσδόκιμο ζωής: 5 χρόνια

Ψάρια panda corydora για μικρή δεξαμενή

Το Panda Corydora είναι το πιο κοινό είδος Corydora που παρατηρείται στο εμπόριο κατοικίδιων ζώων. Αυτά τα ψάρια έχουν λευκά ή ημιδιαφανή σώματα με αντίθετες μαύρες κηλίδες, δίνοντάς τους το panda-esque χρωματισμό τους.

Υπάρχουν πολλά είδη Corydoras με παρόμοιες, γαλήνιες ιδιοσυγκρασίες. Οι κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των ειδών είναι τα χρώματα και τα σημάδια τους. Όλοι οι Corydoras είναι μικρά, ειρηνικά, κατώτατα κατοικία, νυχτερινά είδη ψαριών.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Panda Catfish, Panda Cory, Panda Corydoras

Επιστημονικό Όνομα: CorydoraS Panda

Μέγεθος ενηλίκων: 2 ίντσες (5 εκατοστά)

Προσδόκιμο ζωής: 10 χρόνια

Glowlight Tetra Fish για μικρή δεξαμενή

Το Glowlight Tetra δεν πρέπει να συγχέεται με τα είδη Glofish. Ο χρωματισμός τους προέρχεται από φυσικά σχέδια χρωμάτων και δεν έχει γενετικά τροποποιηθεί.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Glowlight Tetra, Glolight, Fire Neon

Επιστημονικό Όνομα: Hemigrammus erythrozonus

Μέγεθος ενηλίκων: 1 1/2 ίντσες (4 εκατοστά)

Προσδόκιμο ζωής: 5 χρόνια

Ψάρια μπιζέλι για μικρή δεξαμενή

Μια νεότερη προσθήκη στο χόμπι του ενυδρείου, το Puffer Pea είναι ένα μικρό αλλά ισχυρό μέλος της οικογένειας Pufferfish. Μην αφήσετε το μικρό μέγεθος τους να σας ξεγελάσει! Αυτά τα μικρά ψάρια μπορεί να είναι επιθετικά, ακόμη και ενάντια στο δικό τους είδος.

Το Puffer Puffer δεν συνιστάται για αρχάριους χομπίστες. Η σωστή διατροφή και το περιβάλλον είναι απαραίτητο για τη μακροπρόθεσμη επιβίωση αυτών των ψαριών.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Puffer, νάνος Puffer, Bumblebee Puffer, Malabar Puffer, Pygmy Puffer

Επιστημονικό Όνομα: Carinotetraodon Travancoricus

Μέγεθος ενηλίκων: 1 έως 1 1/2 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 4 χρόνια

Tiger Barb Fish για μικρή δεξαμενή

Το Tiger Barb είναι ένα εύκολο ψάρι για να φροντίσει, αλλά δεν παίζουν καλά σε δεξαμενές της κοινότητας. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε πολύ πιο επιθετικές δεξαμενές επιπέδων και έχουν πολύ χώρο για κολύμπι.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Tiger Barb, Sumatra Barb και Partbelt Barb

Επιστημονικό Όνομα: Barbus Tetrazona

Μέγεθος ενηλίκων: 3 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 6 χρόνια

Ψάρι σπαθί για μικρή δεξαμενή

Ονομάστηκε για το επιμήκη κοιλιακό πτερύγιο, το σπαθί είναι ένα άλλο ζωντανό ψάρι που μπορεί να συντρίψει γρήγορα ένα μικρό σύστημα. Υπάρχουν πολυάριθμες ποικιλίες χρωμάτων που διατίθενται στην αγορά ψαριών κατοικίδιων ζώων.

Επισκόπηση ειδών

Κοινό όνομα: Swordtail

Επιστημονικό Όνομα: Xiphophorus helleri

Μέγεθος ενηλίκων: 3 έως 4 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 3 έως 5 χρόνια

Γερμανική μπλε Ram

Υπάρχουν πολλά είδη μέσα στο οικογενειακό δέντρο Cichlid, αλλά σχετικά λίγα που παραμένουν μικρά σε μέγεθος. Το γερμανικό μπλε Ram είναι ένα τέτοιο είδος, αλλά δεν συνιστώνται για αρχάριους, δεδομένης της αυστηρής ποιότητας των υδάτων και των απαιτήσεων οικοτόπων.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Γερμανική μπλε Ram, Ram Chiclid, γερμανικό μπλε

Επιστημονικό Όνομα: Mikrogeophagus Ramirezi

Μέγεθος ενηλίκων: 2 έως 3 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 2 έως 3 χρόνια

Buenos Aires Tetra

Το Buenos Aires Tetra κάνει μια επιστροφή στο χόμπι του ενυδρείου. Μόλις γνωστοποιούνται ως αδηφάγοι φυτών, αυτά τα πολύχρωμα ψάρια φαίνονται πολύ περισσότερο σε δεξαμενές που φυτεύονται σε μεγάλο βαθμό, όπου τα φυτικά τρόφιμα είναι άφθονα. Αυτά τα ψάρια της κοινότητας είναι εύκολο να φροντίσουν και μπορούν να ανεχθούν πολλά λάθη για αρχάριους.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Buenos Aires Tetra, Diamond Spot Characin, Red Cross Fish

Επιστημονικό Όνομα: Hyphessobrycon Anisitsi

Μέγεθος ενηλίκων: 2 3/4 ίντσες (7 εκατοστά)

Προσδόκιμο ζωής: 5 χρόνια

Νάνος Gourami ψάρια για μικρή δεξαμενή

Από τα πολυάριθμα είδη Gourami, υπάρχουν λίγα που παραμένουν μικρά. Πολλοί γκουραμί είναι μεσαίου μεγέθους ψάρια, αλλά ο νάνος Γκουράμι, όπως υποδηλώνει το όνομα, ξεπερνάει μόλις 2 ίντσες. Όπως και άλλοι γκουραμί, αυτά τα ψάρια ενδιάμεσου επιπέδου έχουν ιδιαίτερες περιβαλλοντικές απαιτήσεις για επιτυχημένες ζωές.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Νάνος Gourami, Flame Gourami, Powder Blue Gourami, Red Gourami, Sunset Gourami

Επιστημονικό Όνομα: Trichogaster Ialius

Μέγεθος ενηλίκων: 2 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 4 χρόνια

Χρυσό (κινεζικό) ψάρια barb για μικρή δεξαμενή

Αν και αυτό το ψάρι είναι πράσινο στην άγρια ​​φύση, έχει εκτραφεί με άποψη για να δείξει φανταστικό χρυσό χρωματισμό. Αυτά τα ενεργά ψάρια παίζουν καλά σε κοινοτικές δεξαμενές, αλλά επιλέγουν ελαφρώς λιγότερο από τις τροπικές θερμοκρασίες.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: China Barb, Κινέζικη Barb, Κινέζικη μισή ριπή Barb, Χρυσό Barb, Πράσινο Barb, Half Banded Barb, Half-Stripes Barb, Barb του Schubert, έξι ζώνη μπάρμπεκιου Barb

Επιστημονικό Όνομα: Puntius semifasciolatus

Μέγεθος ενηλίκων: 3 ίντσες (7 1/2 εκατοστά)

Προσδόκιμο ζωής: 5 χρόνια

Betta Fish για μικρή δεξαμενή

Τα ψάρια Betta είναι ένα από τα πιο κοινά είδη ψαριών κατοικίδιων ζώων. Δεδομένης της επιθετικής φύσης τους, τα αρσενικά bettas πρέπει να παραμείνουν μακριά από άλλα αρσενικά bettas. Μερικές γυναίκες bettas μπορούν να συναντηθούν σε ομάδες, αλλά όχι όλα. Τα ψάρια Betta έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και ουράς.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Betta, Siamese Folling Fish

Επιστημονικό Όνομα: Betta Splendens

Μέγεθος ενηλίκων: 3 ίντσες (7 εκατοστά)

Προσδόκιμο ζωής: 2 έως 3 χρόνια

Ψάρια hachetfish για μικρή δεξαμενή

Ψάχνετε για ένα πολύ πιο δύσκολο και σπάνια μικρά είδη ψαριών; Το Hatchetfish έχουν ένα πολύ μοναδικό, συμπιεσμένο σχήμα σώματος, γνωστό για την πετούν πάνω από την κορυφή του νερού χρησιμοποιώντας τα πτερύγια που μοιάζουν με πτερύγια. Αυτά τα ψάρια δεν είναι για αρχάριους, επειδή έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις δεξαμενών.

Επισκόπηση ειδών

Κοινό όνομα: μαρμάρινο hatchetfish

Επιστημονικό Όνομα: Carnegiella Strigata

Μέγεθος ενηλίκων: 1 έως 1 2/5 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 5 χρόνια

Κονγκό Tetra Fish για μικρή δεξαμενή

Το Congo Tetra ωθεί το μέγιστο μήκος της κατηγορίας μικρών ψαριών, αλλά αυτά τα ψάρια σχολικής εκπαίδευσης είναι μια προσθήκη ουράνιου τόξου σε πολλές δεξαμενές. Είναι γαλήνια ψάρια ενυδρείου, με αρσενικά να έχουν μεγαλύτερα πτερύγια από τα θηλυκά.

Επισκόπηση ειδώνΚοινό όνομα: Congo Tetra

Επιστημονικό Όνομα: Διακοπή Phenacogrammus

Μέγεθος ενηλίκων: 3 έως 3 1/2 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 3 έως 5 χρόνια

Ψάρι

Το Fish Beacon είναι ένα άλλο μέλος της οικογένειας Tetra. Επίσης γνωστό ως Tetra του κεφαλιού και του ουράς, αυτό το ψάρι έχει χαρακτηριστικά κηλίδες χαλκού που μοιάζουν με φώτα σε ένα όχημα. Αυτά τα ψάρια κάνουν καλύτερα σε χαμηλότερο φωτισμό με πολλά φυτικά κάλυψη.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Beacon Fish, Beacon Tetra, Head and Tail Light Tetra

Επιστημονικό Όνομα: Hemigrammus ocellifer

Μέγεθος ενηλίκων: 2 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 5 χρόνια

Μαύρο Phantom Tetra

Αντί για φωτεινά χρώματα, το μαύρο Phantom Tetra είναι γνωστό για τη σκοτεινότερη εμφάνισή του με επιμήκη ραχιαίο πτερύγιο. Αυτά τα ψάρια κάνουν μια καταπληκτική αντίθεση με άλλα είδη Tetra, τα οποία συνήθως θα το σχολείο μαζί.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Black Phantom Petra, Phantom Tetra

Επιστημονικό Όνομα: Megalamphodus megalopterus

Μέγεθος ενηλίκων: 1 3/4 ίντσες (4 1/2 εκατοστά)

Προσδόκιμο ζωής: 5 χρόνια

Μαύρος ρουμπίνι barb

Επίσης γνωστό ως το μωβ-κεφάλι barb, το μαύρο ρουμπίνι barb έχει ένα ξεχωριστό βαθύ κόκκινο χρωματισμό που δεν παρατηρείται συνήθως σε άλλα ψάρια ενυδρείου. Με παρόμοιο σχήμα σώματος με την τίγρη barb (παραπάνω), αυτά τα ψάρια ξεκινούν με ένα ανοιχτό κίτρινο σώμα που εμβαθύνει με ωριμότητα.

Επισκόπηση ειδών

Κοινά ονόματα: Μωβ-επικεφαλής Barb, Purplehead Barb, Ruby Barb, Black Barb

Επιστημονική ονομασία: Pethia nigrofasciata

Μέγεθος ενηλίκων: 2 ίντσες

Προσδόκιμο ζωής: 5 χρόνια

Τα μικρά ψάρια μπορεί να έχουν μικρά σώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζονται μια μικρή δεξαμενή! Ορισμένα μικρά είδη έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις δεξαμενών λόγω της εδαφικότητας ή της ανάγκης στο σχολείο σε ομάδες.

Πριν προσθέσετε κανένα νέο ψάρι σε μια υπάρχουσα δεξαμενή, φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας για να βεβαιωθείτε ότι όλοι θα πάνε μαζί και να έχουν τις κατάλληλες απαιτήσεις ποιότητας νερού, συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας.