Η επικοινωνία πελατών

Η επικοινωνία πελατών
Η επικοινωνία πελατών

από την Kathy Hosler
11 Ιουλίου 2013

Παρόλο που ο επίσημος τίτλος σας μπορεί να είναι “επαγγελματικός στυλίστας κατοικίδιων ζώων”, είναι ένα στοίχημα χωρίς κίνδυνο ότι πολλοί από τους πελάτες σας αναμένουν επίσης να είστε αναγνώστης μυαλού. Είτε έχετε καλλωπιστεί μόνο για μερικούς μήνες είτε για 30 χρόνια, οι μεγάλες προσφορές ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων πιστεύουν ότι πρέπει να καταλάβετε αμέσως ακριβώς πώς θέλουν το πολύτιμο κατοικίδιο ζώο τους να περιποιηθεί.

Τραβήνετε όταν κάποιος μπαίνει στο σαλόνι ομορφιάς σας καθώς και δηλώνει ότι θέλουν ένα “κουτάβι κομμένο” στο σκυλί τους; Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι μια περικοπή κουτάβι σημαίνει κάτι διαφορετικό από κάθε άτομο. Μπορείτε να απεικονίσετε στιγμιαία τον τύπο της επένδυσης που θα φαινόταν φανταστικό στο κομμάτι τους, ωστόσο αυτό που έχουν κατά νου μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό. Η αλήθεια του θέματος είναι ότι πολλά ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ των groomers καθώς και των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων είναι άμεσο αποτέλεσμα κακών ή αβέβαιων επικοινωνιών.

Ας δούμε το παράδειγμα της περικοπής του κουταβιού. Ένας νέος πελάτης είναι διαθέσιμος, καθώς και ζητά μια περικοπή κουταβιών για το μικροσκοπικό poodle του οκτώ μηνών. “Ξέρεις, θέλω το χνουδωτό της, όπως ένα κουτάβι”, δηλώνει ο πελάτης εμφατικά. Αυτό είναι όταν όχι μόνο η απαίτηση να είσαι αναγνώστης μυαλού. Πρέπει επίσης να είσαι ντετέκτιβ. Ξεκινήστε κάνοντας το άμεσο μάτι να έρθετε σε επαφή με τον πελάτη καθώς και να ζητήσετε συγκεκριμένες ανησυχίες για το τι θέλουν. Θέλουν πόδια poodle; Ένα καθαρό πρόσωπο; Ακριβώς τι γίνεται με το μήκος του παλτό που πρέπει να μείνει στο σώμα;

Τώρα είναι η ώρα να βγείτε τρία εξαιρετικά πολύτιμα εργαλεία. Το πρώτο είναι ένα διάγραμμα styling ή φωτογραφίες που δείχνουν τα διαφορετικά στυλ καθώς και μήκη που μπορούν να τοποθετηθούν στο σκυλί τους. Αφήστε τους να το κοιτάξουν καθώς και να σας επισημάνουν αυτό που θέλουν για το σκυλί τους.

Ο δεύτερος είναι ένας κυβερνήτης – ναι, ένας κυβερνήτης. Ακριβώς πόσες φορές σας είπε ένας άνθρωπος ότι επιθυμούσαν το σκυλί τους να έχουν μια ίντσα μαλλιών που έμειναν γύρω από το σώμα του, καθώς και στη συνέχεια να σας δείξουν το μήκος που περιμένουν ανοίγοντας τον αντίχειρά τους καθώς και το δάχτυλο – καθώς και την περιοχή μεταξύ τους Είναι τουλάχιστον δύο ίντσες; Δεν υπάρχει καμία διαφωνία με έναν κυβερνήτη.

Το τρίτο και ενδεχομένως το πιο πολύτιμο εργαλείο είναι μια χτένα. Εξετάστε το κατοικίδιο ζώο ενώ ο ιδιοκτήτης είναι ακόμα εκεί για να δείτε τι είδους κατάσταση βρίσκεται μέσα. Ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης ορκίζεται: “Τον καθαρίζω κάθε μέρα!” Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για αυτό το σημαντικό βήμα.

Εάν το κατοικίδιο ζώο είναι ματ, καθώς καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα σύντομο κλιπ, να είστε απλοί καθώς και να πείτε στον ιδιοκτήτη. Δείξτε τους πού είναι το χαλί, καθώς δεν μπορεί να χτίσει. Είναι μια μεγάλη ιδέα να τους δείξει μια απελευθέρωση, αν πρέπει να παρέχετε στο σκυλί τους ένα “smoothie”. Ποτέ μην πείτε, “Θα δω τι μπορώ να κάνω”, κατανοώντας ότι θα πρέπει να το κολλήσετε πραγματικά σύντομο, ωστόσο, παρέχοντας στον ιδιοκτήτη την αντίληψη ότι με κάποιο τρόπο θα είστε σε θέση να σώσει το αγαπημένο τους χνουδωτό pooch. Μην υποσχεθείτε τι δεν μπορείτε να παραδώσετε.

Δεν είναι ποτέ σπουδαίο πράγμα όταν ένας πελάτης επιστρέφει για το κατοικίδιο ζώο τους, καθώς είναι απροετοίμαστοι να δουν το σκυλί τους με εξαιρετικά λίγο ή καθόλου μαλλιά. Μπορεί να αισθάνονται ότι τους προδέσετε, καθώς θα έχετε πάντα κατά νου ότι ξυρίσατε το κακό μωρό τους. (Δεν πειράζει ότι ήταν ματ στο δέρμα … στον ιδιοκτήτη, είναι ακόμα δικό σας λάθος ότι το κατοικίδιο ζώο τους “ξυρισμένο” αν και οι δύο δεν συμφωνήσατε με το σύντομο κλιπ κατά τη στιγμή της απόρριψης.) Από την άλλη πλευρά , αν το κατοικίδιο ζώο είναι σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς και εσείς, καθώς και ο ιδιοκτήτης είναι και οι δύο σε σύμβαση σχετικά με το είδος του στυλ, θα δώσετε το σκυλί τους, ίσως μπορείτε να αποδείξετε έναν γαμπρό που θα έχει ο ιδιοκτήτης να πηδάει για χαρά.

Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της “κοπής κουταβιών”, αν είστε ειλικρινείς, άμεσοι, καθώς και τα καλύτερα συμφέροντα του κατοικίδιου ζώου στην καρδιά οποτεδήποτε μιλάτε με έναν ιδιοκτήτη, είναι εξαιρετικά πιθανό να δουν τα πράγματα με τον τρόπο σας. Η μεγάλη επικοινωνία πηγαίνει μια μακρά μέθοδος για την κατασκευή ενός ικανοποιημένου και αφοσιωμένου πελάτη.

Ένας μεγάλος στιλίστας κατοικίδιων ζώων πρέπει να φορέσει πολλά καπέλα: αναγνώστη μυαλού, ντετέκτιβ, επικοινωνία, διαπραγματευτή, καθώς και περισσότερα. Έτσι, κρεμάστε τα καπέλα σας καθώς και να πάρετε καλλωπισμό!

Σύνολο

1

Μερίδια

1

0

0

0

0

Διαφημίσεις